Informaţii despre produs

Proprietăţi farmaceutice

Preparatele Isla Mint şi Isla Moos conţin extract de plantă medicinală Cetraria Islandica (muşchi islandez) care încă din vremuri străvechi era binecunoscută datorită beneficiilor sale terapeutice în cazul diferitor afecţiuni ale căilor respiratorii.

Efectul terapeutic ale preparatelor Isla Mint şi Isla Moos în cazul afecţiunilor catarale ale căilor respiratorii, se bazează, în primul rînd, pe proprietăţile antimicrobiene şi imunostimulatoare ale extractului de origine vegetală conţinut în acesta, fapt demonstrat ştiinţific.

Pentru că preparatele Isla Mint şi Isla Moos posedă şi proprietăţi de protecţie, ele pot fi utilizate şi în scop profilactic, cum ar fi in cazul sensibilităţii sporite a căilor respiratorii sau în cazul suprasolicitării acestora (incusiv şi în timpul practicării sportului).

Polizaharidele care intră în componenţa preparatului, căptuşesc membranele mucoase ale căilor respiratorii şi protejează eficient contra factorilor externi nocivi şi a altor tipuri de stimuli.

În caz de apariţie a pericolului de viroză, utilizarea în scop profilactic a preparatelor Isla Mint şi Isla Moos ajută la protejarea membranei mucoase, reducând pericolul diferitor infecţii asupra căilor respiratorii. Acest preparat nu irită stomacul.

Indicaţii

Copiilor cu vîrstă cuprinsă între 4-12 ani – cîte o tabletă la fiecare 2 ore (până la 6 pastile pe zi), adulţilor şi copiilor cu vârstă mai mare de 12 ani cîte o tabletă la fiecare oră (până la 12 tablete pe zi), lăsându-le să se dizolve încet în gură.

Datorită toleranței bune ale substanţelor medicinale conţinute în Isla Mint şi Isla Moos acestea pot fi administrate timp îndelungat fără careva contraindicaţii.

Mai mult decât atât, chiar și după dispariția simptomelor, este necesară administrarea Isla Mint si Isla Moos câteva zile în plus pentru un efect terapeutic durabil.

În cazul în care timp de 4-5 zile simptomele bolii nu scad în intensitate sau, din contra, se înrăutăţesc, deasemenea şi în cazul apariţiei unei respiraţii îngreunate (dispnee),a unei febre foarte înalte sau eliminării sputei purulente sau cu sânge, este necesar un consult imediat al medicului.

Indicaţii speciale

Din cauza compoziţiei extractelor de origine vegetală a preparatelor, culoarea şi gustul acestora pot suporta careva schimbări, fapt care nu influenţează efectul terapeutic al acestora.  

Isla Mint şi Isla Moos nu conţin zahăr şi, deci, pot fi recomandate si bolnavilor cu diabet zaharat. O tabletă corespunde la 0,03 XE = 0,385 g de carbohidraţi.

Administrarea preparatului în timpul sarcinii si alăptării: Nu există dovezi care să interzică administrarea de Isla Mint şi Isla Moos în timpul sarcinii şi alăptarii, însă, din cauză că nu au fost efectuate studii asupra acestui eşantion de persoane, este nevoie consultul unui medic pentru a evalua raportul risc/beneficiu înainte de administrarea preparatului.

Capacitatea de a influenţa reacţia în timpul conducerii autovehiculelor sau a altor utilaje: dacă preparatele sunt administrate în conformitate cu dozele prescrise atunci nu se presupun careva urmări negative ale acţiunii acestora. În cazul copiilor: preparatele sunt indicate copiilor cu vârstă mai mare de 4 ani, deoarece este necesar ca pastilele să fie ţinute în gură pînă se topesc.

În cazul în care simptomele bolii se menţin timp îndelungat sau în cazul apariţiei unei respiraţii îngreunate (dispnee), a unei febre foarte înalte sau eliminării sputei purulente sau cu sânge, este necesar un consult imediat al medicului.

Logo Isla
Logo Engelhard Arzneimittel
Menue