Copilul a răgușit: cum îl tratăm?

Este deajuns mamei să audă că vocea copilului este răgușită, ea intră în panică și este pregătită să experimenteze cele mai periculoase rețete - doar pentru a-i reîntoarce copilului vocea. Medicul pediatru Ecaterina Stasii a răspuns la întrebări despre tratamentul gâtului la copii.

În trecut, mamele tratau gâtul copilului soluția Lugol, inclusiv la recomandarea pediatrilor. Totuși, de ce această soluție a rămas în trecut?

Cercetările arată că soluția cauzează mai multe daune decît ar aduce un folos tratamentului, deoarece iodul usucă prea tare mucoasa, deasemenea poate provoca alergii. Deși este încă uneori prescrisă în terapia complexă, dar nu ca un medicament independent pentru durere în gât.

Cum atunci să acordăm primul ajutor dacă copilul și-a pierdut vocea?

În cazul oricăror simptome care se referă la sistemul respirator, autotratamentul este strict interzis. Cel puțin până se stabilește diagnosticul. De aceea, dacă copilul are o voce răgușită, trebuie să apelați imediat un medic (sau "ambulanță" dacă s-a întâmplat noaptea). Durerea în gât și vocea răgușită pot fi asociate cu o varietate de boli - laringită, faringită, amigdalită, epiglotită etc. Mama trebuie să-i spună imediat medicului următoarele aspecte:

  • modul în care copilul mănâncă, cum bea, cum înghite;
  • dacă copilul are febră;
  • cînd a apărut tusea și cum este aceasta;
  • cum s-a schimbat vocea în timpul bolii;
  • dacă are dificultăți de respirație.

Toate acestea vor accelera în mod semnificativ diagnosticul. Deci primul ajutor este chemarea unui medic.

Se spune că dacă vocea este răgușită, atunci trebuie să păstrăm tăcerea. Când vine vorba de un copil - nu este ușor. Ce e de făcut?

Tăcerea este într-adevăr o soluție eficientă atunci când vine vorba, de exemplu, de laringită fără edem laringian. Asta înseamnă că ligamentele sunt suprasolicitate, există o ușoară inflamație, dar nu progresează prin sistemul respirator. Atunci, într-adevăr, este necesar să se aibă grijă de faptul ca gâtul copilului să nu fie iritat în plus.

  • Hrăniți-l cu alimente deosebit de moi - de exemplu, piureu de cartofi. De asemenea, nu-i dați mâncăruri fierbinți, picante - ele lezează în plus mucoasa.
  • Gândiți-vă la o activitate în care copilul se va odihni mai mult timp - nu îl provocați.
  • Nu uitați să curățați camera de alergeni, inclusiv praf, animale de companie, păsări și instalați un umidificator de aer, astfel încât bebelușul să nu inhaleze aer uscat.

Cum rămîne cu gargarele? Sunt ele necesare în caz de boală?

Întrebarea este controversată. Copiii mici nu pot face acest lucru. Copiii mai mari pot clăti gîtul cu apă caldă sau cu o soluție 2% de bicarbonat de sodiu. Clătirile cu antiseptice și soluții antimicrobiene nu sunt indicate copiilor. Este demonstrat că astfel de agenți pot duce la alergizarea organismului sau pot favoriza dezvoltarea rezistenței bacteriene la aceste medicamente.

Și ce metode populare și-au demonstrat eficiența? Multe mame sunt pentru remedii naturiste ...

Orice experimente cu agenți terapeutici ar trebui să fie susținute de recomandările medicilor și farmaciștilor, care au efectuat cercetări în domeniu. Numai în acest caz se poate conta pe eficacitatea și siguranța terapiei. Chiar dacă tratați gâtul cu decocții pe bază de plante sau lapte cald, acest lucru nu anulează faptul că mucoasa trebuie în mod constant hidratată cu un medicament eficient. Aceasta este singura modalitate de a obține un tratament rapid.

Preparatele germane pe bază de plante Isla-Mint și Isla-Moos sunt pastile care pot fi administrate copiilor de la vârsta de 4 ani, de îndată ce copilul le poate dizolva în mod independent. Compoziția medicamentului - mușchiul islandez. Cu câțiva ani în urmă, oamenii de știință au descoperit că extractul său are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Apoi, acest remediu pe bază de plante a fost prelucrat într-un format convenabil pentru a-l lua fără probleme până la tratamentul complet.

Isla-Mint și Isla-Moos – eficiente în caz de durere în gît, tuse și voce răgușită. Comandă pentru un copil și adult!

Pastilele Isla pe bază de plante  ajuta în mod eficient pentru tratamentul vocii răgușite și durerii în gât

5 avantaje ale pastilelor de durere în gât Isla-Mint și Isla-Moos

  • Componenta de plante este bine tolerată, nu provoacă alergii, pot fi administrate o perioadă îndelungată
  • Moi: nu rănesc membranele mucoase, spre deosebire de drajeuri
  • Fără zahăr: poate fi administrate de copii și diabetici
  • Calmează tusea (chiar și cea alergică), calmează mucoasa gîtului
  • Servesc nu numai pentru tratament, ci și pentru prevenire

Pastilele isla-Mint și Isla-Moos sunt aprobate de farmaciștii germani pentru administrare copiilor de la vîrsta de 4 ani - cîte 1 pastilă la fiecare 2 ore , dar nu mai mult de 6 pe zi. Adulții în timpul durerii acute în gât și cu pierderea vocii pot lua câte o pastilă pe oră (până la 12 pastile pe zi).

Copilul a răgușit: cum îl tratăm?

Este deajuns mamei să audă că vocea copilului este răgușită, ea intră în pa...
mai mult

5 remedii naturale pentru gâtul răgușit

Beți în tăcere – o rețetă universală pentru tratarea vocii...
mai mult

5 informații neobișnuite despre voce

Vocea este o reflectare a sănătății, a dispoziției, a vârstei și...
mai mult

De ce dispare vocea și cum se restabilește?

Disfonia – o stare neobișnuită, care apare, de obicei...
mai mult

Logo Isla
Logo Engelhard Arzneimittel
Menue